Kerstmarkt in Elburg

 

Het was een gezellig en leuk weekendje. Voor de zaterdag hadden we afgesproken met de gezelligheidsgroep om Elburg onveilig te gaan maken.

We waren er al 2 jaar geleden geweest en hadden dat zo ontzettend leuk gevonden, dat we dachten: "we gaan nog een keer". Vorig jaar was het niet geweest en dat hadden we best wel gemist.

Voor de poort moesten we natuurlijk eerst even een gebakken haring uit proberen. Altijd goed om in de stemming te komen! En het smaakte weer heerlijk.

Toen door de poort op weg naar het centrum van Elburg. Bij de poort was het een drukte van jewelste met straatjochies en kwajongens die om een aalmoes vroegen. Met hun vieze gezichtjes zou je bijna denken dat je weer terug in de tijd was. Zeker toen we verschillende mensen in oude kleren zagen lopen.

Helaas begon het al vrij snel te regenen en vrij hard. Dus de vele kraampjes met vuurkorven, erwetensoep en gluhwein deden goede zaken. Daar konden we gelukkig even schuilen.

Gelukkig lieten de Elburgers zich van hun goede kant zien en gingen gewoon door met de kerstliederen en alle activieteiten die gepland stonden.

Er waren genoeg leuke hoekjes en doorkijkjes om nog van te genieten en dat hebben we dan ook volop gedaan.

Na afloop hadden we nog een afspraak staan in restauarant Het Haasje, waar ons een heelijk buffet wachtte met natuurlijk verse vis....

Door de vrolijke oude brocante utstraling is het altijd weer een feest om je hart bij op te halen. Dus voor volgend jaar zeker een aanrader. Je hoeft niet helemaal naar Dusseldorf of Keulen. Hier in eigen land is het vaak nog veel leuker.

 

 

Locatie