Brocante op z'n Brits

 

Eigenlijk zou ik al om half twaalf vertrekken, maar er moest nog een broodje gesmeerd worden en natuurlijk was ik het adres kwijt geraakt!! Kortom paniek....

Afijn toch tegen twaalf uur in de auto en onderweg. Na een half uur was het weer rustig in de auto, want er spookte van alles door mijn hoofd: deur wel op slot gedaan of eigenllijk uberhaupt wel dicht gedaan??? Ook zo'n strakke actie bij tijd en wijle. Mijn zakje nootjes viel op de grond, nu oppakken of toch even wachten bij het stoplicht? Nou broodje was naar binnen en mezelf verteld om niet nog gekkere gedachten in mijn hoofd toe te laten en gewoon te gaan genieten. Deur was vast wel dicht en de nootjes lagen netjes weer op de bank naast me.

Op weg naar Zeijen of Tynaarlo. Mag allebei. De afstand viel enorm tegen, de wegen er naar toe gelukkig niet. Toen ik bijna verwachtte tegen de Martinitoren aan te botsen,mocht ik van de snelweg af, het polderland in. Leuke oude boerderijtjes en helemaal in de stijl die heerlijk landelijk is.

   Als bewegwijzering hadden ze een leuke grote kan neergezet, dus de weg er naar toe was snel gevonden. Zo origineel, dat beloofde veel goeds.

Het was groter dan ik vermoedde. Buiten hadden ze een theetuin ingericht, maar door de miezerregen ging dat niet door.

 

Binnen was het een gezellige drukte. Veel mensen uit de buurt die voor de kinderen uit school kwamen even kwamen snuffelen. En dat was er genoeg te doen. Veel verschillende hoekjes en kamertjes waren er gemaakt. Alles iedere keer weer in een andere stijl of kleur. Het voelde helemaal als een huis, waar je zo in kon gaan wonen. Ze hadden serviezen, lampen, beddegoed, kinderspeelgoed, spullen voor de keuken. Te veel om op te noemen. En natuurlijk een theeserre. Knus en warm met engelse scones en jam.

Was het de moeite waard? Zeker, meer dan dat.

Kom ik nog een keer terug? Zeker. Ik wil alles wel eens in kerstsfeer zien.

Was het Brits? Het had een leuke engelse touch, maar niet over the top.

Dus mocht je er naar toe gaan, neem de tijd, laat je verwennen en geniet van alle leuke brocante en cadaeu artikelen die ze met zorg hebben samengesteld. De Britse stijl is er nog tot en met 10 oktober. www.de-oranjerie.nl voor meer informatie.

                  

 

                 

 

 

Locatie